Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αρχίζει τον πόλεμο το ΚΚΕ στα Ελληνικά τυπογραφεία

 Η γενική συνέλευση της 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ 
συζήτησε τη μάχη για τη Σύμβαση
Αναδείχτηκε η ανάγκη να γίνει η πάλη 
υπόθεση των εργατών!!! σε κάθε εργοστάσιο
(Γιατί οι ανίκανοι κομματικοί συνδικαλιστές 
με την αδιαλλαξία τους ανάγκασαν 
τους εργοδότες να καταγγείλουν την ΣΣΕ. 
Και τώρα τα κομματόσκυλα καλούν 
τον απλό εργαζόμενο να βγάλει το φίδι από την τρύπα)


Η ανάγκη να προχωρήσει η οργάνωση του κλάδου σε κάθε τόπο δουλειάς ώστε να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική επιθετικότητα και να υπογραφούν συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και απώλειες δικαιωμάτων, ήταν το κύριο στοιχείο που αναδείχθηκε στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων. 
 Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του σωματείου στην επερχόμενη γενική πανελλαδική απεργία, αλλά και η διεξαγωγή κλαδικής απεργίας στα τέλη Νοέμβρη, στο πλαίσιο της μάχης για την υπογραφή σύμβασης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόταση της Διοίκησης του σωματείου, που έγινε ομόφωνα δεκτή, η διεκδίκηση για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων σε αυτή τη φάση περνά μέσα από την πάλη για υπογραφή διμερούς ΣΣΕ ανάμεσα στο κλαδικό σωματείο και τον κάθε εργοδότη ξεχωριστά που θα διασφαλίζει μισθούς και δικαιώματα. «Αυτή η αλλαγή τακτικής δεν έχει να κάνει με υποχώρηση αλλά με αναγκαία προσαρμογή στα νομικά και άλλα εμπόδια που μας βάζουν», ξεκαθαρίστηκε εισηγητικά. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημάνθηκε: «Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρξει κλίμα παραίτησης λόγω των δυσκολιών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απαισιοδοξία που υπάρχει και την αντίληψη για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Να δώσουμε ελπίδα στους συναδέλφους που φοβούνται να κάνουν το βήμα».
 Αρχίζει τον πόλεμο το ΚΚΕ 
στα Ελληνικά τυπογραφεία 
για να τα αποτελειώσουν, όπως διέλυσαν 
την τυποεκδοτική τους
και απέλυσαν εκατοντάδες συναδέλφους 
χωρίς να διαμαρτυρηθεί 
κανένας συνδικαλιστής 
των ταξικών δυνάμεών.
Τα πρακτικά βήματα, που καθορίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση για να προχωρήσει το σχέδιο είναι τα εξής:
-- Να μοιραστεί το σχέδιο της νέας ΣΣΕ σε όλους τους εργοδότες.
-- Η πάλη αυτή να γίνει υπόθεση του κάθε εργοστασίου ξεχωριστά, να φτιαχτεί αγωνιστικό κλίμα μέσα στους εργασιακούς χώρους. Να μπει μπροστά σχέδιο γενικών συνελεύσεων ανά εργοστάσιο.
-- Η διαδικασία ενημέρωσης των εργαζομένων και της εργοδοσίας να έχει λήξει σε τρεις εβδομάδες και στα τέλη Νοέμβρη να προκηρυχθεί κλαδική απεργία.
-- Στους χώρους που υπάρχει αγωνιστικό κλίμα, να κλιμακωθεί η πάλη και με ξεχωριστές απεργίες, ακόμη και πολυήμερες, αν υπάρχουν οι ανάλογες διαθέσεις.

Ο ρόλος των Εργοστασιακών Επιτροπών
Σε αυτήν την κατεύθυνση στη γενική συνέλευση μπήκαν ξεχωριστές «χρεώσεις» και για κάθε Εργοστασιακή Επιτροπή του κλαδικού σωματείου. Στόχος είναι η κάθε Επιτροπή να γίνει προπαγανδιστής και διαφωτιστής των εργαζομένων του κλάδου, φτιάχνοντας ανακοινώσεις και καλώντας σε συντονισμό και τα άλλα εργοστάσια.

Επιπρόσθετα, ιεραρχήθηκαν συγκεκριμένοι χώροι, που οι συνθήκες είναι καλύτερες για την υπογραφή ΣΣΕ. Υπογραμμίστηκε, δε, ότι ο αγώνας για τη ΣΣΕ δε θα τελειώσει με 1-2 κινητοποιήσεις.
Ενδεικτικά της εργοδοτικής επιθετικότητας είναι τα παραδείγματα που έφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλώντας στη Γενική Συνέλευση.
Στον «ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ», φάνηκαν οι πολύμορφες μεθοδεύσεις στις οποίες μπορεί να καταφύγει η εργοδοσία για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στην αδιέξοδη λογική του «μικρότερου κακού». Η διοίκηση της εταιρείας πρώτα προχώρησε αυθαίρετα σε μείωση της νυχτερινής προσαύξησης από 50% σε 25%. Έπειτα, μοίρασε ατομικές συμβάσεις για υπογραφή (με βάση την ΕΓΣΣΕ) τις οποίες απέρριψαν οι εργαζόμενοι μέσα από γενική συνέλευση. Ωστόσο, η εργοδοσία έφερε νέα πρόταση ατομικών συμβάσεων με μειώσεις 10% και με την απειλή της απόλυσης απέσπασε κάποιες υπογραφές.
Στη «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ», η εργοδοσία έκανε πρόταση για μείωση μισθών που θα έφτανε μέχρι 15%. Οι εργαζόμενοι με δύο μαζικές γενικές συνελεύσεις όχι μόνο απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας, αλλά ταυτόχρονα θα διεκδικήσουν την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, απαιτώντας τη διατήρηση μισθών και δικαιωμάτων.
Στην «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» η εταιρεία αφαίρεσε με το έτσι θέλω το επίδομα γάμου από τη μισθοδοσία Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι αμέσως σταμάτησαν τις μηχανές, κατέβηκαν σε κινητοποίηση και την επόμενη μέρα το επίδομα «μπήκε» κανονικά.

Παραδείγματα όπως αυτά, επισημάνθηκε στη συνέλευση, δείχνουν τις δυσκολίες, αλλά και τις σημαντικές δυνατότητες του κλάδου να απαντήσει στην εργοδοτική επιθετικότητα και να προχωρήσει βήματα μπροστά.
Σύντροφοι, δώστε μια απάντηση σε ένα απλό ερώτημα
Εάν η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων ενδιαφέρονται για τους Έλληνες εργαζομένους του κλάδου και δεν τους χρησιμοποιούν μόνο για τα κομματικά τους πυροτεχνήματα ας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση:
- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;

Εάν δεν είσαστε ικανοί να δώσετε μια απάντηση σε ένα απλό ερώτημα όλα τα άλλα είναι μόνο για κομματική κατανάλωση. Οι Έλληνες εργάτες σας έχουν γυρίσει την πλάτη.
ΤΟ ΚΚΕ, ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ 
1400 ευρώ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ
ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΆΤΕΣ 
ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 902


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------